עשייה חברתית

משנתו הראשונה, תומך יריד צבע טרי בעשייה אמנותית למען הקהילה – בניסיון לעורר מודעות, לשבור סטיגמות ולצמצם פערים חברתיים.
במהלך ירידי צבע טרי הקודמים, הפרויקטים הקהילתיים שלנו גייסו כ-2,900,000 ש"ח:
1,895,000 ש"ח עבור מלגות לנוער שוחר אמנות ממשפחות מעוטות יכולת.
160,000 ש"ח עבור תוכנית טיפול באמצעות אמנות לילדי פנימיות.
160,000 ש"ח עבור סדנאות אמנות לילדים חולי סרטן.
100,000 ש"ח עבור מימוש תוכנית הכשרת "מעצבים לעתיד".
120,000 ש"ח עבור פרויקט עיצובי המקדם סובלנות כלפי אנשים עם מוגבלויות.
500,000 ש"ח עבור פרסים ומלגות לאמנים, קרנות רכישה למוזיאונים ועוד.

הגלויה הסודית

פרויקט הגלויה הסודית הוא הפרויקט החברתי המוביל של צבע טרי.
במסגרת הפרויקט, עבודות אמנות מקוריות בגודל גלויה – יצירותיהם של אמניות ואמנים בעלי שם, אמנים מבטיחים, מאיירים ומעצבים, סטודנטים לאמנות, איור ועיצוב, וגם תלמידי ביה”ס לאמנויות – מוצגות בעילום שם ונמכרות פיסית ואונליין כתרומה.
במהלך 12 שנות הפרויקט נמכרו כ-10,000 גלויות מקוריות וגויס סכום של מעל ל-2,000,000 ש"ח למטרות חברתיות שונות!

Don't Diss My Ability

בשנת 2020 הצגנו במהדורה המיוחדת שלנו תערוכה – פרי יוזמה משותפת של ארגון ג'וינט ישראל ויריד צבע טרי, שנועדה לנפץ סטיגמות לגבי אנשים עם מוגבלות. הפרויקט הפגיש אנשים עם מוגבלות עם סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית באקדמיה לאמנות ועיצוב, בצלאל, לתהליך יצירתי משותף. בהנחיית זאב אנגלמאיר, אמן, אקטיביסט ומרצה במחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל, ואיתי רון גלבוע, אמן ובוגר המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, חוו המשתתפים מרחב ייחודי של "ארטיביזם" המשלב בין אמנות ואקטיביזם.

תלבושת לא אחידה

במסגרת צבע טרי 2023, הוקם במתחם היריד בנמל יפו ״סטודיו פתוח״ כחלק ממיזם חברתי משותף לצבע טרי, המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר ועמותת סול.
בניצוחה של מעצבת האופנה והמרצה מאיה ארזי, ייצרו יחד, סטודנטיות משנקר ומבקשות מקלט, חולצות ייחודיות בפעולה של פירוק והרכבה מחדש של חולצות בית ספר שיצאו ממעגל השימוש, בפעולה של פירוק והרכבה מחדש של חולצות בית ספר שיצאו ממעגל השימוש – חולצות ייחודיות, שמחזירות את החולצות המשומשות למעגל החיים, תוך מתן גלגול חיים נוסף.

ככל שכפות רגלי ישאו אותי

עבודה ייחודית שנוצרה בתמיכת היריד והוצגה בו לראשונה, בשיתוף פעולה בין האמן עומר פולק, לבין היוצרת נעמה זהר ומרכז אהטה למלאכות אתיופיות בקריית גת, בסיוע 'אחותי' – חנות סחר הוגן. הפרויקט ביקש לבחון את מושג ההליכה והתנועה לאחר שנתיים של מגיפה שאילצה את כולנו לעצור מלכת, ומציג את הרצון לשינוי והתקדמות אל מול הרצון לשבת ולשהות במקום אחד.

תפריט נגישות